Kosár:0
Összes:0 Ft
A kosarad üres.
Hírlevél:

Könyvajánló

Megosztás

Fődi Attila mikoterápiás szakíró és gyógygomba szakértő, Magyarországon hiányt pótló művét ajánljuk figyelmébe. A szerző, segítő szakértője az Aurum Esca Projektnek.
A Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében c. könyv többéves kutatás eredménye. Célja, hogy a kiadó és a szerző által kiválasztott 39 gombafajt, azok termeszthetőségét, és tudományosan igazolt élettani hatásait, azok hiányában pedig a népgyógyászati felhasználási módjait közérthetően bemutassa.

A szerző a kötet elején bemutatja a gombák legfőbb biológiailag aktív anyagait, vegyületcsoportjait, hisz ezek a szövegben rendszeresen előfordulnak. A kiválasztott fajokat a kötet, ahol a tördelés lehetővé tette, a magyar név szerinti ABC sorrendben tartalmazza. A szakmai érdeklődők a kötet vége felé egy csokorba gyűjtve találhatják meg az egyes fajok legfontosabb hatóanyagainak listáját.

Azért, hogy a bemutatott gombákat minél többen építhessék be a mindennapi étkezésükbe, a kötet végén különleges receptek találhatók. Ezt követi a szövegben előforduló idegen szavak magyarázata, majd magyar és latin névmutató, valamint a tartalomjegyzék.

39 gombafaj, 96 oldalon, kemény kötésben. Az eddigi legátfogóbb munka a gyógyhatású gombák megismertetése céljából.


A könyvet megvásárolhatja a következő linkre kattintva: http://www.aurumesca.hu/gyogygombak/konyvek
 

Megosztás