Kosár:0
Összes:0 Ft
A kosarad üres.
Hírlevél:

Dr. Erfán József onkológus osztályvezető főorvos

Megosztás

Egy Kárpátaljai orvos és zongoratanárnő első gyermekeként 1953-ban Ungváron született.

Tanulmányait szülővárosában végezve, 1976-ban kapta meg orvosi diplomáját. Identitásának megtartásában mi más is segíthetett, mint a szerelem. Ugyanis a diploma megszerzésének évében megnősült, és engedélyezték számára az áttelepülést, hiszen magyarországi magyar lányt vett feleségül. Magyarországon, diplomáját honosítva a debreceni Kenézy Kórház röntgenosztályán kezdte meg munkáját. Pár év elteltével, 1980-ban már a DOTE Radiológiai Klinikáján tevékenykedik. Radiológiából szakvizsgázik 1982-ben, valamint ebben az évben kapja meg a magyar állampolgárságot is. Onkoradiológiai szakvizsgát 1984-ban tesz.
1987-ben kötött újból házasságot, mely kapcsolatból születtek lányai, Ágnes és Zsófia.
Nyíregyházára 1990-ben kerül, ahol azt a feladatot kapja, hogy szervezze meg a radiológiai osztályt. A folyamatos önképzés és tanulás újabb eredménye 1992-ben tett szakvizsgája klinikai onkológiából.

Ma is Nyíregyházán él és dolgozik, a Jósa András Oktatókórház Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa. Az irányítása alatt lévő osztályon mára európai színvonalú gyógyító munka folyik, korszerű eszközökkel. Lehetőségeik jelenleg az országos átlag felettiek.

Kapcsolódó cikkek:

Dr. Erfán József főorvos úrral készült interjút itt olvashatja.

 

Megosztás