Kosár:0
Összes:0 Ft
A kosarad üres.
Hírlevél:

A legismertebb gyógyító hatású gombák

Mit jelent a mikoterápia?
A mikoterápia mint szakkifejezést a fitoterápia (gyógyítás növényi anyagokkal) szóból Prof. Dr. Jan I. Lelley (Dr. Lelley János) vezette le, s használta elsőként, aki két tudományos akadémiának (magyarnak és németnek) egyaránt tagja.

Bővebben

Vadon termő ehető és árusítható gombák

Élelmiszer-piaci, vásárcsarnok, valamint az egész ország területén árusításra engedélyezett gombafajok jegyzéke*
*A vidékfejlesztési miniszter 107/2011. (XI. 10.) VM rendelete alapján (megtalálható a Magyar Közlöny 2011. november 131. számában: ide kattintva megkereshető és letölthető az egész rendelet)

Bővebben

Védett Gombák

A környezetvédelmi miniszter 13/2001. (V. 9.) KöM rendeletének 9. sz mellékletében, melyet többször módosított, szabályozza „a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről” szóló cím alatt a hazai gombák és zuzmók védelmét.

Bővebben

A gombák hagyományos rendezése egy példán keresztül

Példa: a mindenki által ismert Légyölő galóca – Amanita muscaria
A valódi gombák legközelebbi rokonai az állatok és a galléros ostorosok, velük együtt alkotják az Opisthokontae csoportot. A szűkebb értelemben vett gombák monofiletikus csoportot alkotnak, a gombák országát (Fungi regnum).

Bővebben

Tudtad-e a gombákról általában?

Mi a gomba? Egyszerű és közérthető megfogalmazásban: gomba ami nem növény, nem állat, nem kékmoszat és nem baktérium. Szakszerűbben: a gombák valódi sejtmagvas, klorofill nélküli, szerves anyagokkal táplálkozó (heterotróf) élőlények.

Bővebben

Tudtad-e a pecsétviaszgombáról?

A virágkötészetben is használt fényes pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum), Európában általában meleg tölgyesek és gyertyánok farontó gombája, de éger, nyár, bükk, cseresznye korhadványokon, s ritkán némely fenyőféléken is megjelenhet.

Bővebben

Tudtad-e a taplógombákról általában?

A taplók rendszerezését elsőként Elias Fries végezte el 1821-ben. Taplógombák olyan bazidiumos gombák (kivéve a vargányák), amelynek a termőtest termőréteg tartóján jönnek létre a spórák.

Bővebben